Amsterdam - Hoek Keizersgracht - Leidsegracht

Olieverf schilderij, hoog 50cm x breed 150cm, dec. 2020

Detail foto's

Klik op de grote foto of onderstaande details om in te zoomen.

 


Over het schilderij

De lage ochtendzon geeft een warme gloed aan de verlichte delen. De schaduw is koel. Vanaf de hoek Keizersgracht kijk je de Leidsegracht in met in de verte de Krijtberg kerk. Met snelle verticale penseelstreken zijn de kozijnen gemaakt. Met horizontale (of schuine perspectief) streken zijn ze in perspectief gezet.

In de raampartijen weerspiegelen de huizen achter mij.

 

Geschilderd in opdracht. De nieuwe eigenaren zijn er erg blij mee. Voor de liefhebbers is een gelimiteerde Certified Art Giclée beschikbaar, een hoge kwaliteit reproductie van museumkwaliteit. Klik hier voor de Certified Art Giclée.

 

Werkwijze

Ik heb eerst een schets in houtskool gemaakt, Daar een monochrome toon onderlaag in raw umber. Vervolgens ben ik van "achter" naar voren gaan werken. Eerst de lucht met daarbij de dakranden nat-in-nat. De witte kozijnen van de Leidsegracht zijn warm geel in de zon en koel blauw in de schaduw. De Keizersgracht reflecteert de overkant in de ramen.

  

Kenmerken 

  • Soort: Olieverf op Professional linnen
  • Drager: Artel frame 25mm Aluminium
  • Verf: Talens Rembrandt
  • Afmeting (B x H) : 150 x 50 cm (zonder lijst)
  • Afgerond: 30 december 2020

Olieverf schilderij, hoog 50cm x breed 150cm, dec. 2020 


Wat anderen zeggen ....

"Eric is niet bang om complexe onderwerpen te schilderen zoals een Amsterdams stadsgezicht of de Oosterscheldekering. Hij geeft niet op totdat hij echt tevreden is met het schilderij. In zijn werk combineert hij een losse toets met een constructieve benadering wat logisch is gezien zijn werk in de infrastructuur. "

Arnout Killian (Internationaal Kunstenaar met o.a. werken in Museum More)

 


Advies nodig?

Heb je interesse of vragen? Wil je de Art Giclée kunstdruk liever eerst in het echt zien? Of vrijblijvend een proefplaatsing aanvragen? Neem dan gerust contact met me op. Ik help je graag!