Over mij

Ik teken en schilder al zo lang ik mij kan herinneren. Het zit in de genen van mijn moederskant. Mijn eerste prijs was een echte globe met een lampje erin bij een tekenwedstrijd van een bank in Hoorn. Ik was meen ik 10 jaar en mijn nagetekende molen viel in de prijzen.

 

Maar ook Techniek zit diep van binnen. Dus het werd een Studie Elektrotechniek op de HTS in Amsterdam. Maar ik miste wat en volgde ook een reclametekencursus in de avond. Niet afgemaakt want dat was natuurlijk een te strak keurslijf.

 

Door mijn studie Techniek en daarna mijn werk lag het schilderen soms jaren stil en sluimerde het verlangen. Dan pakte ik het toch weer op en volgde weer een cursus of workshop in een atelier in Amsterdam. Hier links een houtskool zelfportret van ca. 25 jaar geleden. Voor degene die mij kennen.... ja, met haar en zonder bril.

 

Sinds 2017 is het vlammetje ontvlamd in een vuur. Eindelijk lukt het mij om mijn passie voor Kunst te combineren met mijn andere passie: Techniek. Vele YouTube filmpjes, boeken en musea verder verdiepen je kennis. Maar echt beter wordt je van praktijkmeters maken. Dus schilder ik elke vrijdag, heb ik een eigen schildersezel gemaakt die mij past, en volg ik lessen bij verschillende kunstenaars.

 

Deze reis is een belevenis waar ik je graag deel van uit laat maken. Volg mijn site, mijn nieuwsbrief of kom naar een expositie.


Inspiratie

Op dit moment vind ik mijn inspiratie in de wereld waarin ik leef en beleef.

Mijn technische werk en de vakmensen daarbinnen zijn een bron van inspiratie. Met respect zie ik hoe de digitale ontwerpen werkelijkheid worden, in weer en wind gebouwd door vakmensen. En zo schilder ik een fictief beeld van de ondertunneling van de A10 Zuidas, waar ik werkzaam ben.
En dan natuurlijk de mensen om mij heen die mij dierbare momenten geven, die vragen om een schilderij. Ik leg ze vast met mijn telefoon om later te verwerken in een tekening of schilderij.
Ook houd ik ervan om de natuur en vergezichten om mij heen te schilderen, zowel in Nederland als in het buitenland. Hoe zacht kun je een horizon schilderen, welke kleur heeft mist? Hoe contrastrijk is een schaduw? Genoeg om te gebruiken.
De rode draad in alles is het spel van licht en schaduw. Een verfstreek is maar een toets. De combinatie van tonen maken het geheel tot een belevenis.

Studie - Opleiding - Biografie

Autodidact of wel zelf aangeleerd. Maar niet zonder de kennis, de kunde en tips van leermeesters.

 

2018/2020- Atelier Arnout Killian - Techniek
2017 - Wackersacademie - Model tekenen/Schilderen - Tatyana Yassievich
2004 - Schilderlessen bij een Kunststichting - Amsterdam
1995 - Schildercursus bij Kunstenaar in Atelier bij het Spui (sorry, naam vergeten)

Hieronder enige opleidingen met een link naar kunst ( of vormend in mijn denken)
1994 - Optica, Fotonica - Mikrocentrum (waar bestaat licht uit, hoe gedraagt licht zich)
1991 - HBO Kopstudie Bedrijfskunde - Amsterdam
1990 - HTS Elektrotechniek - Amsterdam
1988 - Reclametekenen (niet afgemaakt)
1986 - Atheneum Oscar Romero - Hoorn

 

2018 - Lid van Kunstcollectief Muiden-Muiderberg

2019 - jan. t/m mrt.  - Expositie 2 werken bij ZuidPlus

2019 - april/mei/juni - Expositie 4 werken bij Gezondheidscentrum Muiden

2019 - sept. - Expositie 6 infrawerken op COB Congres in Gaasperdammertunnel

2019 - okt. - Gedeelde stand op Amsterdam Dutch Art Fair met Marjon van den Boeckel

 

2019 - okt. - Deelnemer Kunstroute Muiden-Muiderberg

 

 

 

Infrastructuur Techniek

Naast Kunst is Techniek mijn passie. En dan grote infrastructurele werken. Als vrij ondernemer met specialiteit Systeemintegratie, Testmanagement voer ik opdrachten uit bij aannemerscombinaties en opdrachtgevers. Hoe complexer en innovatiever hoe beter. Daar komt mijn creativiteit goed van pas. Voor meer informatie zie mijn zakelijke site  www.dvmplus.nl