Vastzetten hijsogen ligger - Zuidas

Olieverf paneel in lijst van glasvezelversterkt beton

 

Twee monteurs bevestigen de kabel met "harp" aansluitingen aan de ligger. De voorgespannen ligger wordt daarna op zijn positie geplaatst. Geïnspireerd door de werkers van de A9 Gaasperdammertunnel en geprojecteerd in een (nu nog) fictieve omgeving van de nog te reconstrueren A10 Zuidas Tunnel. Het nog te bouwen "Valley zuidas" gloort op de achtergrond.

 

Kenmerken

  • Soort: Olieverf op paneel
  • Afmeting (B x H) : 50 x 40 cm
  • Verf: voor dit schilderij heb ik gebruikt: cadmium red, ivory black, yellow ochre, titanium white, ultramarijn, cerelum blue, van dijk brown.
  • Medium: terpentine en lijnolie
  • Materiaal: MDF 4 mm met gesso
  • Unieke handgemaakte lijst van glasvezelversterkt beton ( 60,5 cm x 50,5cm x 3cm (BxHxD)

Werkwijze

De eerste versie is begin 2017 gemaakt. Ik heb de horizon verlaagd, waardoor er een diepte-effect ontstaat. De tunnel zorgt voor fraaie diagonalen.

 

Het paneel is in mei 2017 meegereisd in het vliegtuig naar Frankrijk. Mijn schilderspullen in een koffer met een transport constructie voor 'natte' schilderijen en mijn kleren in een rugzak.

Na wat andere werken en het maken van de lijst, heb ik tijdens mijn schildercursus medio 2018 in Amsterdam enkele technische uitdagingen aangepakt. Als laatste in mijn atelier de kabels en hijsogen voorzien van contrasten en lichten.

 

Unieke lijst van glasvezel versterkt beton

Het schilderij heeft een handgemaakte glasvezel versterkte betonnen lijst. Een volledige twee-eenheid met het schilderij. Compleet voorzien van ophanghaak.

 

 

AFGEROND